玉树震后照片[慎入]

中国玉树震后图片

心理承受能力差者慎入,儿童慎入

图片不直接在首页显示,点击“查看更多”进入浏览

图片来源:法新社

48 órával a Richter-skála szerinti 7,1-es erősségű csinghaji (Qinghai) földrengés után még 294 ember neve szerepel az eltűntek listáján, több mint 11 ezer sérültet vettek nyilvántartásba, akik közül csaknem 1200 állapota súlyos. 

A mentőalakulatok versenyt futnak az idővel, hogy minél több túlélőt találjanak a romok alatt. 

 A halálos áldozatok száma már megközelíti a nyolcszázat. Mind az eltűntek, mind a sérültek és a súlyos sérültek száma emelkedett.  Segélyekkel megrakott teherautó-konvojok, tehervagonok, szállítórepülők vannak úton, vagy érkeztek már célba. Külön 17, a magaslati, oxigénhiányos levegő okozta problémák kezelésében járatos szakértőt is a helyszínre küldtek.

A helyszíni jelentések szerint a katonák, a szakértő mentők, az egészségügyi dolgozók és mások nagy erőkkel dolgoznak a mentésen, kétezer fölött van a kimenekítettek száma. Sok emberhez ugyanakkor még mindig nem jutott el a meleg ruha, a takaró és hiányzik az ivóvíz, a gyógyszer. 

A kínai média rendkívül szervezett mozgósításról számol be, nagy létszámban küldtek katonákat, rendőröket, egészségügyi személyzetet a helyszínre, a kínai központi televízió (CCTV) képsorain egy-egy beteg ágya mellett 4-5 fehérköpenyes is tüsténkedik.  

Hu-Csintao kínai elnök több mint 5000 főből - köztük 700 katona - álló mentőalakulatot küldött a természeti katasztrófa által érintett területre. A kínai kormány emellett több mint 29 millió dollárnak megfelelő összeget szabadított fel gyorssegélyként. 

A CCTV fiatal riporterének élő beszámolójából arra a stúdióból feltett kérdésre, hogy milyen a mentők fogadtatása, elhangzott az is, hogy pénteken kisebbfajta tömeg gyülekezett a mentést irányítók központjánál. Az emberek azt panaszolták, hogy nem jutottak még hozzá a meleg holmihoz, élelmiszert reklamáltak. A csoport a válasz után szétoszlott. 

Az élő képsorokon ugyancsak jól látható, hogy a romoknál a sisakos, egyenruhások nagy része tétlenül áll, azt a benyomást keltve, hogy nem tudnak a helyzettel mit kezdeni, a mentők irányítása nem tökéletesen megoldott.
 

A helyi idő szerint szerda reggel történt földmozgás és az azt követő több utórengés miatt utak mentek tönkre, földcsuszamlások történtek, megszakadt a telefonösszeköttetés a térségben és az áramellátás is akadozik. 

A sebesültek számát csaknem 10 ezerre becsülik, de eddig több mint 900 túlélőt sikerült élve kihúzni a romok alól. A mentést az is nehezíti, hogy a következő napokra erős szelet és jégesőt jósolnak a meteorológusok. 

Ven Csia-pao (Wen Jiabao) miniszterelnök Jüsuban (Yushu) kifejezte együttérzését a tragédiában érintetteknek, és életmentő kutatásra buzdította a jelenlévőket, különösen az első 72 órában.
 

 

 

 

 

 

 

 


手机扫描二维码阅读/发送到微信朋友圈:

在微信中:发现-扫一扫,即打开该网页,点击右上角的图标可分享到朋友圈。

给博主|网站
打赏支持
[本日志由 钰龙 于 2010-04-16 09:26 PM 编辑]
文章来自: 本站原创
引用通告地址: http://www.yu168.net/blog/trackback.asp?tbID=356
Tags: 地震
相关日志:

评论: 0 | 引用: 0 | 查看次数: 2476
发表评论
昵 称:
密 码: 游客发言不需要密码.
验证码: 验证码
内 容:
选 项:
虽然发表评论不用注册,但是为了保护您的发言权,建议您注册帐号.
字数限制 1000 字 | UBB代码 开启 | [img]标签 开启